Sunday, January 8, 2012

My Fav Actress - Cameron D

(Gambo2 adalah ehsan dari Lebai Google)

BAGI mengelakkan blog aku ni terus bersawang memandangkan hidup yang sedang membosankan dan idea yang sedang kekeringan, aku terfikir untuk buat entri tentang pelakon2 yang paling aku sukai seantero dunia. Hahahaha! Boleh? Huh, kalu tak boleh pun aku pedulik hapa? Blog aku, suka hati akulah. Hahaha (mereng siket. Maaf ye? ;p)

Untuk edisi pertama ni, aku nak cerita pasal seorang actress yang berbadan kurus cun melecun lagi jelita bernama Cameron Diaz! Cameron Michelle Diaz dilahirkan pada 30 Ogos 1972 dan memulakan langkah sebagai pelakon melalui filem pertama, The Mask bergandingan dengan hero kesukaan aku juga iaitu Jim Carrey. Act, melalui filem inilah sebenarnya yang aku mula2 suka minah cun nih! Hahaha... mesti ada yang dah keliru. Aku ni lesbo ke hapa? Hahaha... serius, untuk si Cameron ni aku sanggup weh! (tu pun kalu dia ndak kat aku la... hahaha)

Inilah kali pertama aku tengok Cameron Diaz. Saat dia melangkah masuk ke dalam bank sebagai Tina Carlyle dalam filem The Mask (1994)

Walaupun aku nih gemuk, tapi sebenarnya aku sangat suka tengok perempuan yang kurus kering! Aku rasa amat cantik dan sexy. Aku paling suka si Cameron ni dalam satu scene mimpi dalam Charlie's Angel. Dalam mimpi tu dia menari dalam dress biru muda yang sangat memperlihatkan badan dia yang langsing tuh! Isy2... cantik sungguh ciptaan Rabb!

Antara filem dia yang paling aku suka selepas itu adalah My Best Friend's Wedding. Memegang watak sebagai Kimberly Wallace. Aku sangat suka filem ni sampai sanggup pilih filem ni sebagai tajuk tugasan aku dalam kelas En. Ghaz masa tahun 1 menuntut di akademi. Suka weh!

Kalau korang nak tahu, selain dari bakat lakonan yang lucu, mantap dan bersahaja si manis ni, ada tiga perkara yang paling aku suka yang menyebabkan aku mengangkat Cameron Diaz sebagai actress kegemaran aku. 3 perkara tu ialah : yang pertama aku dah sebut. Badan dia yang kurus. Yang kedua adalah mata dia yang cantik dan yang ketiga adalah yang paling penting. Cuba teka melalui gambar ni...

Dapat tak? Kalu tak dapat tengok gambo bawah lak. Cuba teka lagi?


Dah dapat teka? Kalau tak dapat gak, memang tak dapat nak diselamatkanlah korang ni. Hahaha... gurau aje. Act, perkara ketiga yang paling penting yang menyebabkan aku amat sukakan Cameron Diaz ni adalah...

Senyuman dia!

Tak ada perkataan yang boleh menggambarkan senyuman dia sebenarnya. Amat cantik, menggembirakan dan memukau. Tengok dia senyum menyebabkan aku rasa macam nak senyum sekali dengan dia. Huhuhu.

Okelah! Rasanya dah banyak sangat aku dok puji si minah ni. Nanti korang muntah hijau lak. Huhuhu... berjumpa lagi di lain kali. Daa!

No comments:

Post a Comment